את הבוקר נתחיל בתחנת הדלק בלטרון לשם כולם יגיעו ולאחר התרעננות קצרה נצא לדרך .
נקודה ראשונה – אנדרטת חטיבת אלכסנדרוני
האנדרטה נמצאת על גבעה נמוכה הצופה על אזור הקרב בו נלחמה החטיבה במלחמת העצמאות.חטיבה 7 הצעירה וכח מחטיבת אלכסנדרוני קיבלו את המשימה החשובה לכבוש את מתחם לטרון ולאבטח אותו על מנת לאפשר לשיירות האספקה לנוע לירושלים הנצורה.נשמע את סיפור הקרב המרתק ונכיר את מקור המשפט ששגור בפי לוחמים בצה"ל " לא משאירים פצוע בשטח" .עם סיום ההסבר נמשיך הלאה.
נקודה שניה – גבעה 314
הגבעה נמצאת כקילומטר וחצי מדרום לכפר הערבי לטרון בסמוך למבנה המשטרה הבריטי( מצודת טיגרט) כיום מוזיאון השריון. בליל 24-25 במסגרת מבצע בן נון תוכננה ההשתלטות על האזור לפתוח את הדרך לירושלים. ניתן לראות מהמקום בו אנו עומדים את חשיבות הגבעה. כמו כן כאן ארעה אחת הפרשיות הקשות במדינה מאז הקמתה ,פרשת טוביאנסקי. לאחר הסיפור המרתק נמשיך בסיורינו.
נקודה שלישית- מצפה הראל
בתצפית במצפה הראל נכיר את דרך בורמה ונבין את חשיבותה תוך שזירת סיפורי לוחמים ושירים רלוונטיים לתקופה. נכיר כיצד בדרך מקרית נתגלתה הדרך, כיצד נסללה בעיצומה של הלחימה ומה מקור השם.
נקודה רביעית – שמורת המסרק
אין כמו הליכה ביער החורש של ירושלים בין עצי האורן. מסלול הטיול בשמורה הוא נח, טבעתי וקל. מסלול בסדר גודל של קילומטר אחד בלב חורש ים תיכוני עם נקודות תצפית על הדרך לירושלים. לאורך המסלול פזורות מדרגות מאבן גם בעלייה וגם בירידה. השמורה קיבלה את שמה בזכות עצי אורן ירושלמים הצומחים בפסגתה והמזכירים מרחוק צורה של מסרק לשיער הנעוץ בראשה. ככל הנראה הראשונים שנתנו לשמורה את שמה היו חברי הכשרה של הפלמ"ח שישבו בגבעת ברנר ויצאו לסיורים באזור.
נקודה חמישית- גבעת הרדאר
לאחר נסיעה קצרה נגיע לגבעת הרדאר בגובה 880 מטר מעל פני הים, מעל היישוב הר אדר אשר משמר את שם המקום. המקום בראש ובראשונה מהווה תצפית מצוינת על הדרך לירושלים ממול לרכס המסרק בו היינו עד כה. כשמגיעים לנקודה מבינים את החשיבות האסטרטגית של כיבוש המקום והשליטה על הציר שעולה לירושלים . לירדנים היה חשוב לשלוט בנקודה כחלק מרצף שליטה אסטרטגי מלטרון ועד לירושלים .המקום נכבש על ידי כוחות פלמ"ח ב13.5.1948 יום לפני הקמת המדינה.
נקודה שישית- בית העלמין קרית ענבים
מה אם היו אומרים לכם לחפור קבר לפני היציאה לקרב? מה הייתם חושבים על זה? איך הצליח המקום להתקיים ולשרוד לאורך השנים בסביבה של תנאים קשים? מה המיוחד בבית העלמין והקשר לחטיבת הפלמ"ח? נענה על זה ונספר את סיפור הקרב בנבי סמואל ואת אותו ליל פסח נורא עם הלוחמים שחזרו מהקרב. נכיר את הלוחם האגדי ג'ימי ואת האנדרטה שהוקמה במקום לזכרו על ידי אביו.
נקודה שביעית- הקסטל
הסיור שלנו מגיע לשיא. נעלה לפסגת הגן הלאומי קסטל כאשר בדרך נלך שפופים בין תעלות היעד המבוצר שעל הגבעה. עם ההגעה לשיא הרכס לא נוכל שלא להתפעל מהנוף הנשקף לפנינו ונוכל לדמיין כיצד לחמו בתש"ח לכבוש את המקום החשוב והאסטרטגי הזה.
לאחר יום של סיפורים על אחוות לוחמים, ציונות דבקות במשימה והווי ייחודי נחזור לנקודת ההתחלה בצומת לטרון ונחזור מרוצים ומלאי חוויות הביתה.